چطور با خیانت کنار بیاییم؟
شبی که شاهزاده چالرز در آن مصاحبه مشهور تلویزیونی به خلوت عاشقانه نسبتا طولانی اش با کامیلا پارکر بولز در شب ازدواجش اعتراف کرد. و در آن شبی که چنین حادثه خبرسازی به وقوع پیوسته بود پرنسس دیانا لباس خواب مشکی پوشیده بود و در مقابل دوربین جهانیان به این طرف و آن طرف میرفت و بسیار فریبنده و دلربا به نظر می رسید.
پذیرش این اتفاق برای او کار آسانی نبود ولی آسان ترین کار این بود که با یک جعبه دستمال کاغذی در خانه با خود خلوت کند. هنگامی که مردها خیانت می بینند بسیار کمتر از آنها آسیب می بینند. زیرا اول و آخر احساسشان خشم و جریحه دار شدن غرورشان است. مشکل مردها این است که نمی توانند خود را از نظر احساسی تخلیه کنند، نمی توانند با دوستانشان در این خصوص صحبت کنند و خشم و ترس شان را بروز دهند و همه را در خود می ریزند. قانون حاکم بر زنها در این مواقع آنها را به فازهای متفاوتی می برد، که با خشم و جریحه دار شدن احساست شروع می شود، اما تاثیرات بلندمدت آن عمیق تر است. قانون حاکم بر طبیعت زنها، در این موارد آن ها را چندین فاز متفاوت و مجزا وارد می کند که با خشم و رنجش شروع می شود. اما تاثیرات بلندمدت آن بسیار عمیق تر است. او به بحران اعتماد به نفس و عدم خودباوری می رسد؛ در این زمان چتر حمایتی اش را بیشتر بر روی فرزندانش می گستراند و با وجود این که گزینه های زیادی ندارد، بار حفظ انسجام خانواده بیش از بیش بر دوش او سنگینی می کند.
همچنین به طرقی در قبال این که همسرش به زن دیگری تمایل پیدا کرده است، احساس مسئولیت می کند. متداول ترین تاثیری که خیانت همسرانشان روی زنها دارد، افسردگی و بیماری های جسمی است؛ زیرا سیستم ایمنی بدنشان ضعیف می شود و بدن را در برابر عفونت ها و بیماری ها خلع سلاح می کند. او ممکن است از هر بیماریی که سر راهش باشد، بگیرد از بچه هایش سرماخوردگی بگیرد یا کمر و مفاصلش در اثر فشار عصبی که شبانه روز در سراسر بدنش می پیچید، درد کند. بسیاری از زن ها ممکن است زن دیگر را به خاطر خانت همسرشان مقصر بدانند که این امر یکی از نشانه های انکار مصیبت وارده است زیرا باورشان نمی شود مردی که دوستش دارند و زندگی شان را با تکیه بر او بنا کرده اند، بتواند این گونه آنها را تحقیر کند. اغلب، تنها پس از روابط کوتاه مدت همسرشان سر خانه و زندگی خود می مانند و بسیاری از آنها حتی پس از روابط طولانی مدت همسرشان که قول داده اند تمام شده است، به زندگی مشترکشان ادامه می دهند و تنها عده کمی هستند که پس از روابط متوالی و پیاپی همسرشان با دیگر زنها یا معشوقه های طولانی مدت شان دوام می آورند.
آنها به چند دلیل مرد خیانت کارشان را ترک نمی کنند، او را دوست دارند؛ بچه هایشان را دوست دارند؛ آنها زندگی خانوادگی و شان اجتماعی شوهر و فرزندشان را دوست دارند. و از همه مهم تر، نمی خواهند منابع شان یعنی خانه و درآمدشان را از دست دهند. اعتماد به نفس آنها به قدری کم می شود که دیگر فکر نمی کنند کسی آنها را دوست داشته باشد، در نتیجه برخی زنها تصمیم می گیرند خیانت مرد زندگی شان را با یک خانه خوب و درآمد و زندگی راحت طلاق بدند. به عبارت بهتر، به خاطر منابع موجود چشم پوشی می کنند و همچنان به ریسمان زندگی مشترکشان چنگ می زنند. اما زنی هم که تصمیم می گیرد همچنان به زندگی مشترکش متوسل شود، ممکن است از نظر احساسی و جسمی برایش بسیار گران تمام شود زیرا هیچ تضمینی وجود ندارد که مرد او را دیگر ترک نخواهد کرد. لازم به ذکر است به ندرت پیش می آید مردی تنها به خاطر نارضایتی، رابطه اش را تمام کند او همچنان به رابطه اش پایبند می ماند. تنها به این علت که گزینه بهتری برایش وجود ندارد. اگر مرد تشخیص دهد زن جديد ارزش به جان خریدن دردسرهای قطع ارتباط پیشینش را دارد، حتی روابط یک شب اش را ممکن است به عشق های رمانتیکی و دلبستگی های طولانی مدت تبدیل کند.
مردی که پس از خیانت همسرش همچنان با او می ماند، به احتمال زیاد تنها وقتی این کار را انجام میدهد که کسی از موضوع اطلاع نداشته باشد. غرور مردها پس از خیانت همسرانشان به شدت جریحه دار می شود، اطلاع همگان از موضوع خیانت همسرش باعث می شود او احساس بدی پیدا کند و مردانگی و غیرتش زیر سوال برود. همان گونه که پیش از این گفتیم، اگر مرد گزینه بهتری در دست و بالش نباشد، به احتمال زیاد، رابطه اش را با هسرش حفظ کرده و سعی می کند آن را بهتر کند مگر اینکه زن بخواهد او را پس بزند.
واقعیت این است که کنار آمدن با زندگی پس از تصمیم برای ماندن بسیار سخت تر از پیاده شدن از کشتی زندگی و شروع مجدد آن است. افراد کمی هستند که می توانند روزنه ای برای فرار از مخمصه احساسی و خیانتی که صورت گرفته پیدا کنند، در حالی که سعی می کنند مصیبت وارده را به روی خود نیاورند و انکار می کنند که همسرشان به آنها خیانت کرده است. در واقع این فرد خیانتکار است که مستحق خشم و آزار است و نه شخصی که همسرشان با او رابطه داشته است. همچنین آنهایی که با خیانت همسرانشان مواجهه میشوند، از نوعی احساس خود بیزاری نیز رنج می برند زیرا احساس می کنند شان خود را تا حد انجام دادن کارهایی چون فریاد زدن در خیابان، دعوا کردن، له کردن ماشین ها، پرتاب آجر از پنجره، ساختن وبلاگهای اینترنتی جهت انتقام یا بریدن آستین بلوزها، پایین آورده اند. برخی از زن ها و مردها از فردی که همسرشان با او ارتبال می گیرند، اما این موضوع به طور جد نتیجه معکوس میدهد و ابتداعأ کمی دل شان خنک شد، مجددا احساس طرد شدگی سراغ شان می آید و حس می کنند مورد سوء استفاده قرار گرفته اند. و گرفتن از فردی که همسرشان با او رابطه داشته، گشایشی در مشکل بود نمی آورد و کاری از پیش نمی رود بلکه آنها را به سر خانه اول برمی گرداند.
انجام کارها از راه صحيح
یک خیانت کار زنجیره ای؛ گزینه خوبی برای ادامه ازدواج نیست. او به مشاوره فردی نیاز دارد و در صورتی که به هر نوع رابطه طولانی مدتی مبتلا شده باشد باید درمان شود. و بهتر است شریک زندگی اش به جای این که سعی کند مجددا رابطه شادی را با او شروع کند، او را کنار بگذارد. شما که نمی خواهید شریک زندگی تان را از بین مجرمان و کلاهبرداران انتخاب کنید؟ خب پس چرا به دنبال ایک خیانت کار زنجیره ای می روید؟
شخصی که برای طولانی مدت رابطه ای داشته است، در معرض انتخاب قرار می گیرد. آن که علی رغم خيانتهای مداوم و پی در پی همسرش، ماندن را انتخاب می کند، آینده روشنی در انتظارش نیست و راه پس و پیش ندارد زیرا یک طرف آن بیماری است و طرف دیگر افسردگی چنگال های مخوفش را به او نمایاند. اگر وضعیت همین طور حل نشده باقی بماند، در نهایت رابطه شان با نکبت و مکنت به پایان می رسد و هر دو طرف از نظر احساسی متحمل ضربه های سنگین و جبران ناپذیر می شوند. بزرگترین چالش آنهایی که می خواهند مشکلات شان را رفع کرده و رابطه جدیدی احیا کنند، این است که رابطه نخ نما شده را رها کرده و رابطه تازه بهتری با فرد جدید آغاز کنند.
راهکارهایی برای ترمیم رابطه پس از خیانت
1- برقراری ارتباط:
اولین گام در خصوص ترمیم رابطه صحبت کردن درخصوص چرایی و چگونگی مسایل بوجود آمده است. صادق باشید و از سوال پرسیدن نهراسيد، حتی اگر پاسخ آن را دوست ندارید. تنها این پاسخ ها هستند که قفل کلید آینده را باز می کنند.
2- رک و بی پرده صحبت کنید:
اگر با فرد دیگری ارتباط داشتید، قبول کنید که کارتان اشتباه بوده و نشان دهید که از صمیم قلب می خواهید رابطه تان را حفظ کنید. ممکن است از نتایج این کار بترسید، اما اعتراف کردن شانس بیشتری برای بهبود اوضاع پیش رویتان قرار می دهد، تا این که شریک زندگی تان آن را از دهان دیگران بشنود. اغلبه جرات افشاء رابطه تنها چیزی است که برای أحياء رابطه نیمه جان ازدواج تان لازم است. زیرا این کار اغلب شک اولیه برای دست برداشتن از کارتان و بازبینی و بهبود رابطه پیشینیانتان را برای شما فراهم می آورد.
3- از مقصر دانستن هم دست بردارید:
برای کاری که انجام داده یا نداده اید، این رفتار روش صحیحی نیست و به شما کمک نخواهد کرد پرده از رابطه همسرتان بردارید و نمی توانید به دلایلی که منجر به برقراری رابطه او با غیر شده است پی ببرید.
4- عجولانه تصمیم نگیرید:
بگذارید کمی از التهاب حادثه کاسته شود. این باعث می شود بتوانید برآورد منطقی از وضعیت بوجود آمده داشته باشید. پس از یک هفته یا بیشتر، آرام تر میشود و می توانید تصميمات عمده ای درباره آینده رابطه تان بگیرید.
5- مدت زمانی را برای ناراحتی و شيون و مویه در نظر بگیرید:
آن رابطه همان طور که می دانید تمام شده است و دیگر برنمی گردد. برخورد منطقی با مشکلات بدین معناست که خودتان را متقاعد کنید اتفاقی نیفتاده و اوضاع مثل سابق پیش خواهد رفت.
6- اگر نمی توانید به زبان بیاورید، آن را بنویسید:
این روش یکی از بهترین راه ها برای مردهایی است که در بیان احساست و ترس خود دچار مشکل هستند، صحبت کردن از ویژگیهای بارز مردها نیست. بنابراین آنها نمی توانند به راحتی به تجزیه و تحلیل یک رویداد بعد از وقوع آن بپردازند.
7- لیست تهیه کنید:
شما و شریک زندگی تان باید لیستی از تغییرات لازم برای ترمیم صحیح رابطه تان تهیه کنید. معمولا موارد ذکر شده در لیست افراد بسیار ساده و پیش پا افتاده است. و جای بسی تعجب است که چرا افراد پیش از وقوع خیانت همسرشان نتوانسته اند این نکات ساده را تشخیص دهند اما مشکل، اختلافاتی است که در زیر زندگی روزمره خانوادگی دفن می شود و بالاخره روزی فوران می کند.
8- باخود مهربان باشید:
برای مدتی خود را از انجام کارهای غیر ضروری معاف کنید زیرا کیفیت زمان با هم بودنتان را پایین می آورد و مانع از این می شود که به هم احساس خوبی منتقل کنید.
9- روی عزت نفس خود کار کنید:
پس از رو شدن خیانت یکی از طرفین، تنها ازدواجی دوام می آورد که ندامت و پشیمانی منطقی در هر دو طرف بوجود بیاید اما نباید به این حس اجازه بدهید بر شما غلبه کند. سعی کنید آن را به یک نتیجه گیری منطقی بدل کنید.
بهترین راه برای خلاصی از احساس گناه پذیرش سهم خودتان در این اتفاق و جایگزین کردن آن با نکات مثبت زندگی است.
چهار استراتژی حیاتی برای این که خودتان خیانت نکنید:
1- همیشه شریک زندگی تان را در اولویت شماره ۱ زندگی تان قرار دهید:
روابطی که در آن یکی از طرفین یا هر دو تمرکز اصلی زندگی شان را بر روی شغل، کسب و کار یا بچه هایشان قرار می دهند، بیشتر در معرض برقراری ارتباط با دیگر هستند. اگرچه این ها نیز مهم نیستند ولی هرگز به آنها اجازه ندهید همیشه جزو اولویت های زندگی شما باشند.
2- موضوعات محرمانه را فقط با شریک زندگی تان در میان بگذارید:
هرگز مسایل خصوص و محرمانه را که با همسرتان در میان نگذاشته اید، به دیگران نگویید.
3- راجع به مسایل روزمره و اتفاقات روزانه با هم صحبت کنید:
زوج هایی که برای صحبت کردن راجع به مسایل روزمره با یکدیگر وقت می گذارند کمتر در معرض ابتلا به مرض خیانت قرار می گیرند و زندگی شان بالاترین مصونیت را دارد.
4- از هر موقعیتی که شما را در معرض گرفتاری در دام خیانتن قرار میدهد اجتناب کنید:
از هر شرایط یا موقعیتی که ممکن است به طور موقت شما را به فرد دیگری نزدیک کند اجتناب کنید. این بدان معنا نیست که شما در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکل هستید. بلکه تنها بدین معناست که شما باید از چنین شرایط و موقعیت هایی کناره گیری کنید.
مرکز مشاوره دیدار ( بالاتر از میدان ولیعصر، نرسیده به خیابان فاطمی، ساختمان پرستو، 02188893258)
www.clinicdeedar.com
http://t.me/clinicdeedar