آموزش مهارت های اجتماعی به نوجوانان
آموزش مهارت های اجتماعی به نوجوانان:
_ به آنها کمک کنیدبین تمسخر و زورگویی تفاوت قایل شوند:
تمسخر چیزی نیست که جدی تلقی شود و هدف از آن رنجش و آزار کسی نیست(تمسخر می تواند یک فرایند دو جانبه باشد یا نباشد). زورگویی یک طرفه است که در آن یک طرف به قیمت ضعیف بودن طرف دیگر به او صدمه و آزار می رساند. در بطن، زورگویی به منظور صدمه رساندن و ترساندن است. برعکس در بطن تمسخر، شوق به تفریح و شوخی متقابل وجود دارد.
_ مراقب آثار اذیت و آزار شدن در منزل باشید:
اگر چه نوجوان ممک است نهایت تلاش خود را به کار بندد تا ناراحتی ناشی از حوادث مدرسه را با بودن با دوستان بپوشاند،ولی مسلما نشانگانی هست که با توجه به آن شما می توانید سرنخی در خانه پیدا کنید. بنابراین به نشانگانی که در بالا آمده به ویژه دقت داشته باشید چنانچه آنها در خانه به برادر و خواهر کوچک تر از خود زور می گویند، در مدرسه مورد آزار یک دسته قوی تر از خود قرار نگرفته باشند.
آنها را تشویق کنید آزار و اذیت لفظی را کاملا جدی تلقی کنند:
حرف های آدم های قلدر،به ویژه وقتی مغز شدیدا تاثیرپذیر است می تواند یک عمر در گوش فرد زنگ بزند. این حرف ها قدرت عجیبی دارند برای ضربه زدن به حرمت به خود و ایجاد ترس و تشویش غیر لازم.
_ به اتفاق،راهبردهای عملی ممکنی را طرح ریزی کنید:
با همفکری و کمک نوجوانتان می توانید مستقلا راهبردهای متفاوت از من طرح ریزی کنید.
_ به آنها آموزش دهید چگونه در مقابل یک حمله وحشیانه واکنش نشان دهند:
نگرانی موجود این است که این حملات هر روز علنی تر و متداول تر می شود. کار عاقلانه در این موقعیت های خطرناک فرار را بر قرار ترجیح دادن و با سرعت از محل حادثه گریختن یا فریاد زدن و کمک طلبیدن است. به طور جایگزین اگر از قبل به آنها اخطار داده باشید، آنها می توانند از خطر جلوگیری کنند. ولی یادتان باشد اخطار دادن تنها به نوجوانتان کافی نیست. آنها نیاز به آموزش عملی در این زمینه دارند. آنها ضمنا نیاز به تشویق و یادآوری دارند که در جاهایی که احتمال خطر وجود دارد کاملا هوشیار و آماده دفاع باشند.
_ آماری از حملات انجام شده تهیه کنید.
_ به فعالیت های مدرسه فرزندتان بر ضد زورگوها علاقه نشان دهید:
از مدیر مدرسه بپرسید چه سیاستی در این موارد اتخاذ کرده است. توجه و علاقه شما به مبارزه با این مسائل در نوع خود عاملی برای بالا بردن حرمت نفس نوجوانتان به شمار می آید.
_ به آنها اجازه دهید از قلدرها دوری جویند:
حداقل تا زمانی که اوضاع به حالت اولیه برگردد. بسیاری از نوجوانان احساس می کنند این کار برای آنها شکست محسوب می شود، تاکید کنید که این عمل کاری عاقلانه و نه از روی ترس است. به آنها این قوت قلب را بدهید که ایشان در دوست یابی آزاد هستند. تذکر این نکته مهم است به ویژه اگر ایشان مورد اذیت و آزار کسی قرار گرفته باشند، چون در این صورت دید متفاوتی دارند. در دنیای خشن امروزی واقعیت این است که آنها ممکن است بارها مورد آزار و زورگویی هایی در سازمان های گوناگون قرار بگیرند. آنها حق دارند با دوری گزیدن از این نوع افراد از تنش حاکم بر زندگی خود بکاهند.
این مهارتها را یک روانشناس نوجوان میتواند به او آموزش دهد.
مرکز مشاوره دیدار 02188893258
http://t.me/clinicdeedar
www.clinicdeedar.com