بازیهایی برای تقویت احساس مسئولیت و همدلی در کودکان
بازیهایی برای تقویت احساس مسئولیت و همدلی در کودکان
1- قطاربازی:
برای این بازی به چند جعبه مقوایی بزرگ نیاز دارید که کودک و دوستانش بتوانند راحت داخل آن بنشینند.بعلاوه، ابزار کار نیز همچون کاغذ رنگی،چسب،ماژیک، مداد رنگی،استیکرو… به آنها بدهید و از آنها بخواهید تاهر کدام جعبه ی خود را به قطار تبدیل کنند. وقتی که بچه ها میخواهند قسمت بیرونی واگن خود را تزیین کنند و برای آن چرخ،پنجره یا… بگذارند،آنها را راهنمایی کنید تا با همکاری هم چند واگن پشت سر هم قطار را بسازند.
اهداف حاصله از این بازی: پشتکار. این بازی که مبتنی بر کار گروهی است،حس انجام، ادامه و به ثمر رساندن کاری به کودک منقل میکند. کودک با این بازی می آموزد در نتیجه خوبی میرسد. می آموزد برای رسیدن به هدف باید تلاش کرد و در این مسیر از دوستان نیز کمک گرفت.
نکته: توجه داشته باشید،ممکن است کودک از این بازی خوشش بیاید و بخواهد دوباره و دوباره آن را انجام دهد بنابراین جعبه ها را دور نریزید.
2- بازی حال خوب:
روی کاغذهای مربعی شکل تصاویر مختلفی از چهره هایی را ترسیم کنید که به نوعی ناراحت،عصبانی،غمگین و بیمار هستند.کاغذها را داخل سبد بگذارید از کودک بخواهید یکی از کاغذها را بیرون بیاورد و چهره ی روی کاغذها را با پانتومیم بازی کند.وظیفه ی بچه های دیگر این است تا از او بخواهند احساس بهتری داشته باشد.
اهداف حاصله از بازی: همدردی. همدردی یکی از بهترین فضیلت های انسان ها است. کودک تا زمانی که احساس ناراحتی نداشته باشد، متوجه نمیشوند چگونه میتوانند به دیگران احترام و مهربانی خود را عرضه کنند.
نکته: برای این بازی باید وسایل متنوعی همچون پلاستیک غذا، حیوانات پلاستیکی،جعبه کار پزشکی و… در اختیار داشته باشید.
3- بازی دور یا نزدیک:
یکی از کودکان را به عهده یابنده انتخاب کنید.او را به بیرون اتاق بفرستید تا بچه های دیگر چیزی را در اتاق مخفی کنند.از یابنده بخواهید وارد اتاق شود.از او بخواهید مثلا توپ قرمز مخفی شده را پیدا کند.هنگامیکه او به محل اختفای توپ نزدیک شد با ضربه های سریع روی میز بزنید ولی اگر از محل دور شد فاصله ی ضرباهنگ ها را بیشتر و صدا را ضعیف تر کنید. این کار را باید تا زمانی ادامه دهید که یابنده توپ را پیدا کند.
هدف از این بازی: همکاری. این بازی حس همکاری را تقویت میکند.آنها با این بازی می آموزند که چگ.نه با همکاری هم میتوانند توپ قایم شده را پیدا کنند.
4- حدس کلمات:
به نوبت از بچه ها بخواهید چیزی را در ذهن خود تصور کنند و آن را توضیح بدهند.هر کس درست حدس بزند میتواند کلمه ای را در ذهن خود تصور کند.
هدف آموزشی:صبر. کودکان ببا این بازی صبر کردن را می آموزند.این بازی باعث میشود کودکان ساکت و آرام بنشینند و به حرف های دیگران گوش کنند تا نوبتشان فرا برسد.
نکته: انجام این بازی در موقعیت های کسل کننده ای مثل فرودگاه برای کودکان سرگرم کننده و جالب است.
5- مامان، من میتونم؟
از کودکان بخواهید سه متر دورتر و در مقابل شما بایستد. هر مرتبه به یکی از بچه ها دستوری بدهید. ” سارا یک قدم جلو بیا”، سارا باید از شما بپرسد: “مامان من میتونم؟” و شما در پاسخ میتوانید بگویید: ” بله بیا” یا ” نه نمیتوانی” و کودک باید به حرف شما توجه کند.
هدف آموزشی: احترام. این بازی به کودکان می آموزد چگونه باید همیشه احترام یکدیگر را حفظ کنند. این بازی تعارفات رسمی که لازمه ی احترام اجتماعی است را به کودک می آموزد.
مرکز مشاوره دیدار 02188893258
www.clinicdeedar.com
clinicdeedar@