صمیميت حقیقی با انسانی دیگر. تنها در صورتی امکان پذیر استکه صلح و آرامش واقعی را در درون خودتان یافته باشید.”آنجلا وازنیک”
تغییر از زنی که هستید به سمت آن که همواره رؤیای آن را در سر خود می پرورانید، سفر ساده ای نیست. این سفر به زمان و تلاش زیادی نیاز دارد، تا در نهایت از ترس به شهامت، از قربانی شدن به خودکفا بودن و از ضعیف به قوی بدل گردید. این متن را به این منظور نگاشتم که نه تنها در درک هرچه بیشتر و بهتر شما از مردها، بلکه در درک بهتر خودتان نیز به شما کمک نماید.بارها دیده ایم که در تلاش به منظور تغییر مردان زندگیمان، اغلب فراموش می کنیم که خود چگونه تغییر کنیم. این یکی از مخرب ترین و پنهان ترین راه هایی است که ما زنها را مدام ضعیف و ضعیف تر می کند، ما فرایند رشد شخصی خود را به دست فراموشی می سپاریم و لذا از کشف روح مونث و فوق العاده ای که در یک یک ما زن ها وجود دارد. غافل می مانیم.
چگونه زنی قدرتمند باشیم؟
تو صیه ی1 :تمامی تمرین ها را انجام دهید. لطفا تمامی ابزارها و تکنیکهای ارائه شده را به کار ببندید. چرا که همگی آن ها مؤثر هستند. مجبور نیستید همگی لیست ها را به یکباره و با هم ترتیب دهید و تمامی توصیه ها را با هم به کار ببندید. می توانید، هربار تنها چند تمرین و روش ارائه شده را تمرین کنید.
توصيه ی ۲: لیستی از تمام اشتباه های ارتباطی که مرتکب می شوید و نیز دفترچه ای از قوانین ارتباطی تهیه کنید.لیست اشتباه های ارتباطی شما، نمونه شخصی تر اشتباه ها بی است که زن ها در رابطه با مردان مرتکب می شوند سردکننده های جنسی اشتباه های ارتباطی و رفتارهای زنانه دیگر که راجع به آنها صحبت کرده ایم نیز از این قبیل هستند. در زیر چگونگی انجام این کار توضیح داده شده است:
اندکی بنشینید و به تمامی روابطی که تاکنون با مردها داشته اید، فکر کنید. چه در زندگی شخصی و چه در زندگی شغلی و حرفه ای خود. تمامی اشتباه هایی که در یک یک این روابط مرتکب می شوید را براساس درک جدیدی که بدست آورده اید، بنویسید. مثال:
نمونه ای از یک لیست اشتباه های ارتباطی
۱- سعی می کنم مردهایی که به آنها علاقمندم را با زیاد حرف زدن از خود، تحت تأثیر قرار دهم. آن قدر نگرانم راجع به من و قیافه ام چه فکر می کنند که فراموش می کنم از خودم بپرسم، آنها به نظر من چگونه هستند.
۲- همواره خود را در احساسات منفی و بدی که از نامزد یا همسرم دارم، نگه میدارم، چرا که نمی خواهم مرتکب ریسکی شده باشم و دست آخر هرگونه علاقه ای را نسبت به او از دست داده و از درون نسبت به او سرد شوم.
٣- راجع به نامزد یا همسر قبلیم زیاد صحبت می کنم و می گویم که هنوز تا چه حد از دست او عصبانی هستم و بدین طریق نامزد یا همسر جدیدم را نسبت به خود سرد میکنم.
۴. هنگامی که از رفتاری که با من می شود ناراحت هستم و از آن رضایت ندارم، اخم میکنم، یا مثل دختر بچه ها رفتار می کنم. به عوض آنکه مستقیما خواسته هایم را مطالبه نمایم و یا به خاطر بدرفتاری های او در مقابلش بایستم.
5- به مرد زندگی خود فرصت نمیدهم کارهای عاشقانه برایم انجام دهد. همیشه پیش دستی می کنم و این قبیل کارها را من انجام میدهم
6- نصیحت های زیادی به مرد زندگیم ارائه می دهم و طوری رفتار می کنم که گویی مادرش هستم و او را سرزنش کرده و هروقت که در اندازه ها و استانداردهای من ظاهر نمی شود، با تحقیر او را سرزنش میکنم و او را مورد انتقاد قرار میدهم.
ليست اشتباهات ارتباطی می بایست طولانی بوده و دست کم شامل سی مورد و یا بیشتر نیز باشد، تا به شما کمک کند بر روی اکثر اشتباه های خود تمرکز کنید.هرجا به الگویی برمی خورید که به کارهای شما شباهت دارد، آن را بنویسید. نسخه ابتدایی لیست خود را کنار بگذارید. خواهید دید که ظرف چند روز می توانید اشتباه های بیشتری را نیز به آن اضافه کنید.
قدم اول: دفترچه قوانین ارتباطی
به یک یک اشتباه های خود دقت کنید و قوانینی ابداع نمایید که به شما کمک کند هرگز دوباره مرتکب آن اشتباهها نشوید.
نمونه ای از یک دفترچه قوانین ارتباطی
قانون شماره ۱: هرگاه متوجه شدم با زیاد از خودم حرف زدن و کمتر سوال کردن، سعی دارم او را تحت تأثیر قرار دهم، دست از این کار برداشته در عوض به این فکر می کنم که آیا او می تواند. نامزد یا همسر مناسبی برایم باشد یا نه؟ (قبل از شروع به جلب علاقه او، به این می اندیشم که برایم مناسب است یا نه)
قانون شماره ۲: به محض آگاهی از احساسات منفی در خود، آنها را با همسرم بازگو کرده و اجازه نمی دهم که این احساسات در من انباشته شوند.
قانون شماره ۳: با نگاه به این واقعیت که چگونه خود در ناکامی های روابط گذشته ام نیز سهیم بوده ام، سعی می کنم تا احساسات منفی خود را التیام بخشم و در این باره به گونه ای با نامزد یا همسر خود صحبت نکنم که گویی من یک «قربانی» بودم و او یک «زجر دهنده»
قانون شماره ۴: هرگاه می رنجم یا احساساتم جریحه دار می شوند، به جای آن که اخم کنم، یا با او تسویه حساب نمایم، یا طوری وانمود کنم که گویی هیچ اتفاقی نیفتاده، یا مثل دختر بچه ها رفتار کنم؛ به او می گویم که چه احساسی دارم.
قانون شماره ۵: هنگامی که متوجه میشوم مشغول پر کردن جاهای خالی بوده ام، سریعا از این کار دست کشیده و از خود می پرسم، آیا او نیز به همان اندازه من تلاش کرده یا خیر؟ چنان چه او نیز تلاش کافی نکرده بود، به جای آن که اوضاع را به تنهایی اصلاح نمایم، خواسته هایم را مطالبه می کنم.
قانون شماره ۶: هرگاه متوجه شدم بی آن که از من خواسته باشد مشغول نصیحت کردن و راه حل نشان دادن هستم و مثل پسر بچه ها با او رفتار می کنم، از این کار دست کشیده، نفس عمیقی می کشم و اجازه می دهم خودش مسائلش را حل کند، مگر آن که از من کمک بخواهد
برای هر یک از اشتباه هایی که مرتکب می شوید. حتما یک قانون وضع کنید. می توانید هر بار که متوجه اشتباه های دیگری از خود می شوید؛ قوانین جدیدی را نیز به لیست خود اضافه کنید.
مرحله سوم: از دفترچه قوانین ارتباطی خود، چند نسخه تهیه کنید و چندین بار نیز آن را بخوانید. هر چه با قوانین خود مانوس تر شوید، کمتر مرتکب اشتباه های مربوطه خواهید شد. توصیه ام به شما این است که یک نسخه از چندین نسخه ای را که تهیه کرده اید، همواره با خود داشته باشید. می توانید آن را داخل کیف خود بگذارید. نسخه دیگری را کنار تختخواب خود بگذارید و هر روز صبح، قبل از هر کاری آن را یک بار دیگر بخوانید و مرور کنید، نسخه دیگری را روی یخچال داخل آشپزخانه خود بگذارید.(مگر این که نخواهید نامزد یا همسرتان آن را ببیند)، آنقدر آن را بخوانید تا همگی مطالب آن ملکه ذهنتان شود و آن را از حفظ بدانید.
مرحله چهارم: راجع به دفترچه قوانین ارتباطی خود با نامزد یا همسرتان صحبت کنید. می توانید آن را به دوستان خود نیز نشان دهید، تا حمایت و کمک آنها را نیز در راستای تعهدات جدید خود بطلبيد.
چنانچه واقعا جدی و مصمم هستید، آن را به نامزد یا همسرتان نیز نشان دهید. او این کار شما را تحسین خواهد کرد و ممکن است حتی خودش نیز قوانین بیشتری را به شما پیشنهاد بدهد. از او بخواهید هرگاه متوجه شد یکی از قوانین خود را زیر پا گذاشته اید و مرتکب اشتباههای ارتباطی خود شده اید، به شما تذکر دهد. می توانید از زنان دیگر نیز به عنوان یک تیم حمایتی برای پایبند بودن به قوانین خود کمک بگیرید
مرحله پنجم از نامزد یا همسرتان بخواهید او نیز لیستی از اشتباه های ارتباطی خود و نیز قوانین مربوط به هر یک را ترتیب دهد.
چنان چه شما و همسرتان مایلید تا به عنوان یک تیم در جهت خلق رابطه ای خوب همکاری کنید، می بایستی که هر یک، لیست ها و دفترچه های جداگانه خود را داشته باشید. همین که شما این اقدام را انجام دهید. نامزد یا همسرتان نیر تشویق خواهد شد، تا این کار را انجام دهد. تهیه دفترچه ی قوانین ارتباطی یکی از قوی ترین و مؤثرترین مراحل تغییر رفتاری محسوب می شود. هر بار که مرتکب یکی از این اشتباه ها شدید، به آن توجه کنيد. قانون مربوطه را به خاطر بیاورید و در سمتی جدید و متفاوت حرکت کنید.
توصیه ی ۳: سیستم های حمایتی که مرکب از دخترها و زنهای دیگر می باشند. برای خود تشکیل دهید.
زنها غالبا بزرگترین منبع حمایتی خود که همان زن های دیگر می باشند را فراموش می کنند. هنگامی که زنهای دیگر را به چشم رقیبانی که احتمال دارد مردان ما را از ما بدزدند. ببینیم. در حق خود ظلم کرده ایم زنها این توانایی را دارند تا به گونه ای در جهت رشد یکدیگر به هم کمک کنند که نظیر آن از هیح مردی ساخته نیست. ما می توانیم درد یکدیگر را بهتر بفهمیم و درک کنیم و نقاط قوت یکدیگر را بهتر ببینیم و خوشحالی های خود را با یکدیگر قسمت کنیم. هرچه عشق و حمایت بیشتری از زن های دیگر دریافت کنید کمتر برای ارضای تمامی نیازهای خود به مرد زندگیتان متکی و وابسته خواهید شد.
نوع خاصی از توجه و حمایت وجود دارد که تنها یک زن می تواند به شما بدهد و این انتظار که مرد زندگیتان این نوع توجه و حمایت را به شما بدهد، تنها موجب یأس و سرخوردگی بیشتر شما می شود. بهتر است این حقیقت را بپذیرید که مردها هرگز مثل زنها نخواهند بود. هر چه به زنهای دیگر اجازه دهید نیاز شما را به این نوع خاص از توجه و حمایت براورده کنند، بیشتر می توانید قدر موهبت هایی که مرد زندگیتان به شما میدهد را بدانید و پذیرای آن باشید.
در زیر توصیه هایی در این باره آورده شده است
• به یک گروه حمایتی مرکب از زن ها بپیوندید یا یک گروه حمایتی زنانه برای خود تشکیل دهید. زنهایی که به پیشرفت و رشد شخصی خود و روابطشان با مردها علاقمند باشند، ممکن است در ابتدا تنها ماهی یک یا دوبار دور هم جمع شوند. در مورد مطالبی که آموخته اید، به بحث و گفتگو بپردازید و همچنین عادت های را که سعی در تغییرشان دارید، با یکدیگر در میان بگذارید.هنگامی که درباره اشتباه های ارتباطی با یکدیگر صحبت نمایید خواهید دید فقط شما نیستید که لیست های بلند بالایی دارید،بلکه دوستانتان هم لیست های بلند بالایی دارند، یکدیگر را تشویق کنید با الگوهای رفتاری سالم تر و جدیدتر را تعقیب کنید. همکاری با زن های دیگر به شما انگیزه می دهد تا این اصول را در عمل نیز به کار بندید. دوستان یکدیگر باشید. یک دوست قوی، کسی است که در طول فرایند تحول و رشد شخصی شما شریک و همراهتان باشد، به همراه او اهداف احساسی و عاطفی خود را طرح ریزی کنید و خود را مسئول حمایت از یکدیگر قرار دهید. به عنوان مثال : چنانچه متوجه شدید. الگوی رفتاری «قربانی» دارید و در مقابل نامزد یا همسرتان از موضع ضعف برخورد می کنید، می توانید به دوست خود تلفن بزنید و از او بخواهید کمی با شما صحبت کند. هنگامی که گیج و سردرگم شده اید، می توانید از او بخواهید، راهنماییتان کرده تا که تمرکز خود را بازیابید.
توصیه ی ۴: عزت نفس خود را حفظ کنید.
در این جا اهمیت این موضوع را مورد تأکید قرار می دهیم. چرا که حامل پیامی بسیار نیرومند می باشد. در معنای این عبارت اندکی تأمل کنید. شاید حفظ عزت نفس برای شما می تواند به این معنا باشد که به زندگی با کسی که از لحاظ جنسی به شما پایبند نیست، خاتمه دهید. شاید برایتان به این معنا باشد که نمی بایست اجازه دهید کسی سرتان داد بزند، یا با شما بدرفتاری کند. شاید این معنا را داشته باشد که دیگر احساساتتان را سرکوب نکنید. به کار بردن این عبارت به عنوان یک « مانترا» جدید می تواند بسیار مفید باشد و می توانید با این مانترا مدیتیشن کنید. می توانید آن را روی کاغذ بنویسید و جایی بچسبانید تا بیشتر ببینید.