درخواست کمک از نوجوان
رهنمودهای مهم
1) اطمینان داشته باشید که نیاز شما یک نیاز واقعی است: هنگام درخواست کمک از نوجوان اگر شما از آنها کار میکشید صرفا برای آنکه اعتماد به نفس آنها را بالا ببرید،این احساس ممکن است در آنها بیدار شود که شما می خواهید بنده نوازی کنید و لذا تحقیر می شوند. این عمل نتیجه خوبی برای هیچ کدام از دو طرف ندارد.
2) واقع بین باشید، منتظر یک معجزه انسان دوستانه نباشید: قبول کنید که نوجوان در افکار و رفتار، خود_محور هستند. باید شما از آنها کمکی را درخواست کنید و هنگامی که نه می گویند ممکن است نیاز به یک پسخوراند داشته باشند. برای نمونه: دلم می خواهد این هفته در کار خرید به من کمک کنی. الان سه هفته می گذرد که به اتفاق هم سوپرمارکت رفتیم و احساس میکنم انجام خرید به تنهایی خیلی برایم خسته کننده باشد. در طی این سالها در مقایسه با سال های دیگر زندگی، آنها کمتر داوطلب می شوند تا کاری را انجام دهند. یادتان باشد که این به این معنا نیست که ظرف یک شب شخصیت آنها به طور ریشه ای دگرگون شده و به شخصی خودخواه و بی احساس مبدل شده اند. کمک به دیگران شاید در حال حاضر جزء ارجحیت های آنها نباشند. ولی این به معنی آن نیست که اگر آنها کمک و خدمتی انجام دهند احساس غرور و اگر کاری انجام ندهند احساس گناه نکنند.
3) این را قبول کنید در حال حاضر ممکن است شما آن کمکی را که بیشتر نیاز دارید دریافت نکنید: ولی باید به گونه ای قاطعانه از آنها درخواست کمک نمایید. شما می توانید خود را به دریافت نوع دیگری از کمک راضی سازید. کمکی که در حال حاضر انجامش برایشان راحت تر است. نظیر درخواست کمک در زمینه یک مسئله خانوادگی یا آموختن یک مهارت جدید به شما و این به معنای کنار گذاشتن رنجش در مورد عدم تمایل آنها به سهیم شدن عادلانه در کار کسل و خسته کننده ی منزل است که بار زیادی را از شانه شما برمی دارد. زمانی که بچه ها با بخشی از وجود خود که از کمک کردن لذت می برد مجددا می پیوندند متوجه می شوید که آنها به طور کلی، بیشتر مایل به همکاری در زمینه های متفاوتی هستند.
4) از آنها بخواهید چیزی به شما بیاموزند: این عالی ترین روش برای بالا بردن اعتماد به نفس است مثلا شما می توانید درباره یکی از دروس مدرسه از ایشان سئوال کنید. بدون یقین حیطه هایی از دانش آنها می تواند برای شما سودمند و جالب توجه باشد. برای نمونه پژوهش جدیدی درباره کار مغز یا بدن. آنها ضمنا میتوانند در مهارتهایی که در آن تسلط دارند به شما آموزش دهند نظیر کامپیوتر یا نواختن یک ساز موسیقی.
5) عقاید آنها را درباره گرایش های جدید مد سئوال کنید: شما می توانید به طور منطقی از کمک آنها برای مطابقت دادن دکوراسیون منزل با پدیده های جدید، کمک بگیرید. از دخترم همیشه برای انتخاب رنگ و پوشش جدید کتاب ها و نوارهایم کمک می گرفتم و انتخاب او همیشه عالی و درجه یک بود.
6) هرگاه در کار خود دچار مشکل شدید، با آنها مشورت کنید: رویکرد نو و تازه آنها می تواند جدا از مخالف بودن به مقدار زیادی جدید و مبتکرانه باشد. شاید نداشتن تجربه به آنها کمک می کند که راحت تر بتوانند بطن اشیا را ببینند.
7) از آنها در رابطه با مسائل و نگرانی های خویشاوندان درخواست کمک کنید: نوجوانها آنطور که تجربه نشان داده، می توانند در رابطه با خویشاوندان پدری و مادری به ویژه خیلی سودمند باشند. خلاء میان آنها و نسل قبلی سبب شده که آنها اغلب نسبت به مسائل و نیازهای پدربزرگ و مادربزرگ کاملا حساس و دلسوز باشند. از طرفی حس بالای عدالت خواهی آنها خیلی حمایت کننده عمل می کند زمانی که احساس می کنند شما بدون دلیل مقصر شمرده شده اید یا به دکمه های احساس گناهتان فشار وارد آمده است.
8) قبل از درخواست کمک از نوجوان هر گونه کمکی خواهش خود را بازبینی کنید:مطمئن گردید که پیام شما مثبت و از روی اطمینان است. این یعنی بدون ناله و زاری ، چشم های ملتمس یا ژست های تهدید کننده، با وجود خشمگین و ناراحت بودن حرف خود را زدن. با تصور بهترین نتیجه ممکن برخوردی مثبت و خوش بینانه داشته باشید این به شما شما کمک می کند طبیعی بایستید و آرام صحبت کنید. قوه تصور خود را گسترش داده و تجسم کنید نوجوانتان با خوش رویی فورا درخواست شما را پذیرفته و قبول کرده و به آن عمل می کند. بدیهی است چنانچه درخواست قاطعانه شما با برخوردی مثبت و دوستانه همراه باشد، امکان قبول آن به مراتب بیشتر خواهد بود.
9) به حاشیه نروید: هنگام درخواست کمک از نوجوان مشکل یا نیاز خود را در یک یا حداکثر دو جمله با چابکی بیان کنید.مقدمه چینی نکنید. لزومی ندارد نومیدی های گذشته را بیان کنید.
10) احساسات یا مشکلات آنها را درک و ستایش کنید: تصور نکنید چون آنها را عاشقانه دوست دارید آنها می دانند که در هر موقعیتی نسبت به ایشان همدردی نشان می دهید. احساس همدلی خود را بیان کنید.
11) هنگام درخواست کمک از نوجوان از زبانی ساده، صریح و روشن استفاده کنید: همیشه از ضمیر اول شخص استفاده کنید تا روشن باشد که این چیزی است که شما می خواهید یا نیاز دارید. از اشاره یا کلمات چاپلوسانه یا بیان لازم است و باید خودداری کنید.
12) درخواست کمک از نوجوان خود را به گونه ای مثبت خاتمه دهید: به آنها پاداش انجام دادن خواسته خود را یادآوری کنید. این می تواند خشنود کردن شما و پایان گله و شکایت باشد و پاداشی مستقیم تر.
رابطه برقرار کردن با نوجوان یک مهارت است و مهارت را روانشناس کودک و نوجوان می تواند به والدین آموزش دهد.
مرکز مشاوره دیدار
clinicdeedar@
www.clinicdeedar.com